Introduktion til kategorierne

Her på Small Living vil du møde forskellige koncepter som har med small living at gøre. Disse vil være delt ind i forskellige kategorier, som man kan finde i menuen. Siden er delt op på denne måde så den er nemmere at navigere, og samtidig gør det nemmere for folk som måske kun er interesseret i ét emne, at finde artikler som omhandler dette. Da disse kategorier måske ikke er velkendte for alle læsere, vil du i dette opslag kunne finde en beskrivelse. Mange af begreberne er på engelsk da man ved online søgning, har nemmere ved at finde eksempler.

Small apartments

NEVER TOO SMALL – Loft Buikslotherham, se video her

Denne giver lidt sig selv, direkte oversat er det små lejligheder, og så alligevel ikke. Når der bliver skrevet om small apartments, så er det som udgangspunkt ikke størrelsen som afgør det, men indretningen. Man kan finde mange lejligheder i denne kategori som er en “almindelig” størrelse her i Danmark. Det er derimod indretningen og den forbedret pladsudnyttelse som der er taget udgangspunkt i. Det er i disse lejligheder man finder mange af de multifunktionelle møbler som findes på markedet i dag, og samtidigt her man kan se kreativiteten bag arkitekters indretninger. Når det så er sagt er der mange lejligheder i denne kategori som er små.

Tiny Houses

Living Big In A Tiny House – Super Affordable Off-Grid Tiny House, se video her

Små huse oftest kendetegnet ved at være på hjul. Med dette menes der at man ligesom med en campingvogn, har et fundament i form af en trailer. Modsat en campingvogn er konstruktionen lavet på samme måde som almindelige huse. Derfor er de små huse oftest ikke lavet i aerodynamisk design, da der er mere fokus på æstetikken af et hus. Hver Tiny House ejer har deres egne behov og krav og det kommer til udtryk i design samt indretningen af deres hus. Dog er der et tema som går igen i de fleste tiny houses: Man træder ind og til den ene side har man en hyggekrog/stue med højt til loftet, til den anden side har man et køkken. Størrelsen af dette afhænger af størrelsen på selve huset, men det er ofte her man ikke ønsker at gå på kompromis, så køkkener er relativt store. På den ene side af køkkenet foregår tilberedningen og ofte vil der her være et stort vindue til at lukke lys ind. På den anden er køleskab og en masse skabsplads. Disse skabe fungerer ofte som trappe til hemsen som man finder over køkkenet. Det er heroppe soveværelset er. I enden af køkkenet finder man bad og toilet.

Hvad der er muligt afgøres af størrelsen på traileren og kan være alt fra en almindelig trailerstørrelse til en kæmpe lastbilsstørrelses trailer.

Van Conversions

Nate Murphy – Van Conversion, se videoen her

Konverteringer af varevogne fra deres oprindelige formål til et lille værelse på hjul. Der er ikke ligeså meget plads at udfolde sig på, hvilket naturligvis har indflydelse på indretningen. Et dedikeret toilet rum er som regel valgt fra, til fordel for et større “opholdsrum”. På samme måde er køkkenet ikke fuldt, men fylder som regel bare en bordplade. Ønskes et toilet vælges et kompost toilet eller blot et lokum. For folk som vælger denne type handler det om friheden til at kunne bo hvor man vil. For nogen er det en billig måde de kan “bo” inde i byen på, når huspriser og lejligheder er for dyre. Indenfor denne kategori vil man ofte støde på udtrykket “stealth van” hvor der er tale om en varevogn hvor man ikke kan se at nogen bor i den. Denne type er valgt af flere årsager, men to af de store er sikkerhed i ikke at blive forstyrret om natten og at man har lyst til at holde steder hvor man i lovens øjne ikke må overnatte. Hvis man har en stealth van opsøger folk den ikke om natten da det blot går i et med de andre biler, den vækker ikke opsigt og det er derfor sværere at spotte den, som værende parkeret ulovligt.

Indenfor denne kategori kan man dog også se eksempler på busser som er konverteret.

Møbler

Ori Living – Studio Suite Original, se mere her

Denne kategori dækker over møbler som på den ene eller den anden måde gør det at leve småt nemmere. Ofte vil det være multifunktionelle møbler, en sovesofa er et godt eksempel, men ofte vil møblerne som bliver skrevet om her, gå skridtet længere i plads udnyttelsen. Kendetegnet ved mange af møblerne er deres brug af 3d indretning, fremfor den mere konventionelle 2d indretning. Med dette menes at normalvis indretter man et rum ud fra tanken om at et møbel placeres her og en anden kan ikke tage dens plads. Ved at tænke 3d kommer den tredje dimension i spil og møblerne kan også udnytte højden og kombineres og tage de samme pladser i rummet.

Cirkulær tankegang

En tankegang tæt knyttet til genbrug, et emne som kunne have en dedikeret hjemmeside som kun handler om det. Når der vælges at skrive om det på Small Living er det selvfølgelig relateret til det at bo småt i den ene eller den anden form. Eksempler på emner som kunne blive skrevet om her er materialer brugt til projekter, eller brusere som genbruger vand for at spare på det.

Alternative Løsninger

NEVER TOO SMALL – OPod, se videoen her

Her vil man støde på løsninger som for alvor er tænkt ud af boksen. Det er ofte løsninger som stiller spørgsmålstegn ved hvad et hjem er. I medierne vil denne type projet ofte blive beskrevet som “fremtidens hjem”. I denne kategori vil der blive skrevet om alt fra 3d printet huse til løsninger som roterende huse. Disse løsninger udspringer som regel fra steder hvor der er behov for nytænkning hvis flere skal bo der.

Reviews

Efter en hands on experience vil der her blive delt reviews af produkter og services som har med Small Living at gøre. Det kunne eksempelvis være at overnatte i et Air BnB Tiny House eller afprøve en vægseng. Reviews vil indlede med en beskrivelse af produktet, fulgt af en beskrivelse af oplevelsen og afrundet med en samlet vurdering.

Bloggen

Her deler Benjamin indslag om sit liv i en lille et værelses københavner lejlighed, som en studerende. Med alt fra hvordan han har valgt at indrette sig og hvorfor, til gode råd og fremtidige planer. Hvad er nogle af de udfordringer han står overfor og hvordan han vælger at tackle dem.

Similar Posts