Mit første dukkehus

Det første dukkehus er noget helt særligt. Mange små piger og drenge ønsker sig et dukkehus i en tidlig alder, og her er dukkehusene fra Kid-O Helt oplagte.

Serien består af 3 dukkehuse, som kan bygges sammen. Der er et køkken, en stue og et soveværelse.

 

Dukkehus Køkken, pris 149 kr.

Køb her

 

Myland dukkehus

Dukkehus Stue, pris 149 kr.

Køb her

 

Dukkehus Soveværelse, pris 149 kr.

Køb her

Dukkehusene i detaljer

Dukkehusene er mindre i størrelse 13 x 13 x 19 cm. og derfor meget overskuelige for det lille barn og et oplagt valg til det første dukkehus. Møblerne er faste, og det er kun figuren, der flytter sig. De 3 dukkehuse er interaktive. Således vil lyset i køkkenet tændes, når den lille pige placeres foran køkkenet. Når madlavningen er overstået, vil belysningen dæmpes igen, og pigen kan nu indtage sin mad i de fine små stole. I stuen lyser pejsen op, når pigen placeres i den rigtige stol foran pejsen. Når figuren placeres i den anden stol, lyser gulvlampen med et blødt skær. Huset opfordrer dermed det lille barn til at eksperimentere med den lille figurs placering. I soveværelset er der fokus på lyd. Når figuren placeres foran spejlet, opstår der fuglekvidren, og når den lille figur placeres i sengen, opstår der blide snorkelyde.

 

Dukkehusene kan leges med hver for sig, eller også kan de bygges sammen til stort hus eller et højhus, hvis man fjerner tagene.

 

Bemærk at dukkehusene bruger 3 stk. AAA batterier.

 

Hvad lærer mit barn i legen med et dukkehus?

Det lille barn vil få stimuleret sin finmotorik i legen med sit første dukkehus. Når dukken skal flyttes fra køkken til de små stole eller fra spejl til seng, øver barnet sig i hånd- og øjekoordination. Derudover stimuleres barnets fantasi, og det vil så småt begynde at lege rollelege. I begyndelsen vil dukkerne måske blive til de nærmeste familiemedlemmer, og som barnet udvikler sin fantasi og sociale kompetencer, vil det måske invitere andre til at deltage i rollelegene. Når andre deltager i rollelegene, vil barnets sociale kompetencer stimuleres. Barnet vil øve sig i at forhandle om legens handling og dukkernes roller i legen.

 

Er dukkehusene både for drenge og piger?

Dukkehusene er neutrale i farverne og kan i høj grad både bruges af drenge som af piger. Små drenge holder også af at øve sin finmotorik og lege rollelege. Specielt dukkehuset med soveværelse er et oplagt valg til et første dukkehus for små drenge. Figuren er her lidt mere drenget, og interiøret er grønt.  

 

Se en video af dukkehuset "Soveværelse"