|

Ny pladsbesparende robot seng fra IKEA

 Rognan er IKEA’s nyeste forsøg på at optimerer pladsen i mindre rum. Dette sker gennem samarbejdet med Ori Living, et startup med fokus på robotik møbler. Samarbejdet bringer det bedste fra begge verdener sammen, møbelproduktion fra IKEA og robotik fra Ori. Rognan er en simplificeret version af Ori’s eksisterende produkt, Studio Suite som er en større version med et underholdnings område, hvor Rognan har en sofa i stedet. Samarbejdet med Ori er endnu et skridt for IKEA på vejen mod deres vision om smart homes.

L-formen på Rognan giver mulighed for at gemme en seng under skab delen, samt give plads til en sofa plads på den anden side. Robotikken i Rognan gør at rummet den er placeret i, kan have flere funktioner alt efter behov. Skubbet til den ene side er Rognan en sofa i en stue, skubbet til den anden side er Rognan et walk in closet. Rognan gemmer også en skrivebordsplads, så rummet kan bruges som et kontor. Om natten bliver rummet et fuldt soveværelse og hvis Rognan er placeret i midten af rummet kan det deles i to, med kontor og soveværelse på den ene side og stue på den anden side.

Slut med bøvlede sovesofaer

På mange måder minder konceptet om en sovesofa, som også er multifunktionel og pladsbesparende. Selv hvis der ses bort fra at Rognan kan mere i sig selv end en standard sovesofa, så er det faktisk simpliciteten bag konstruktionen som vil revolutionere måden vi tænker møbler på. Bøvlet med at pakke en sovesofa sammen er ofte det som stopper de fleste fra enten, at anskaffe sig en, eller bruge multi funktionaliteten. Da sengen bare bliver skubbet ind under skabene, skal man ikke pakke noget sammen. Samtidig får man ikke en dråbe af sved på panden i denne process, da det er så simpelt som at trykke på en knap. 

Se demonstration af Rognan i følgende video

Lavere strømforbrug end en hårtørrer

En frygt for nogle kunne være ekstra udgifter til el i forbindelse med brugen af Rognan. Denne frygt er blevet adresseret af Ori stifteren, som har udtalt at motorerne som opererer Rognan, bruger ti gange mindre strøm end en almindelig hårtørrer.

Rognan er bygget på IKEA’s Platsa skabs serie, hvilket betyder at den kan indrettes efter samme behov som Platsa serien normalt vis kan. Denne fleksibilitet betyder at hver person kan sætte sit eget præg på produktet.

Rognan er sat til at blive rullet ud i Hong Kong og Japan i år. På nuværende tidspunkt vides det ikke i hvilket omfang Rognan vil blive tilgængelig i den vestlige verden.

Se video med Ori CEO og IKEA Produkt Design Udvikler

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *